.

dissabte, 4 de desembre del 2010

El pont de la Constitució passa a ser el pont dels Controladors

Divendres 3 de desembre de 2010, els controladors aeris del nostre país, tots en conjunt, des de qualsevol punt del nostre país, van decidir que tots havien de posar-se malalts. I així deixar sense comunicació a Espanya. Tot això, ha provocat que avui dissabte dia 4, els aeroports es llevessin plens de gent, que estava esperant a que Aena i les companyies aerees, els col·loquessin en un vol. Es vergonyos veure com per primera vegada es posa en funcionament, l’estat d’alarma que es va signar l’any 1981 al Congrés dels Diputats. Trobo que es molt lamentable, veure com aquesta gent que te molts privilegis, ara volen que es faci tot com ells volen, a part el que ha sigut mes vergonyós es veure com aquesta gent, demanava ajuda a la policia perquè els escoltessin, ja que en un hotel de Madrid, on es volien reunir alguns controladors, havia un grup de viatgers molt cabrejats, que rapidament quan van veure l’arribada d’aquestes persones, van procedir als crits i als insults. Es normal, trobo que aquesta acutació es molt bona, ja que la culpa de que aquesta gent tingui problemes no es dels viatgers que segurament, havien preparat el viatge fa molt de temps, sinó que la culpa d’aquests problemes, es que els propis controladors no han volgut reunir-se amb el govern, i trobar una solució coherent de manera que totes dues parts, es quedessin traanquiles.

Per un altre costat, a part del govern i els controladors, es veure com el partit de l’oposició, el molt congeut PP, sembla a ser que es posiciona de cara a donar suport als controladors. Es molt vergonyos, a mi em fa vergonya veure com el senyor González Pons que sembla a ser que primer ens dona una lliçó de un partit que dona suport als socialistes, però que després, unes linies mes avall del seu discurs diu que no es molt bona aquesta mesura. En que quedem?, la oposició ajuda o no ajuda a que tot acabi bé, perquè de moment tot està molt malament, primer tenim, una imatge que mai haviem vist, un congrés de ministres en dissabte. Hem pogut veure avui, una ràpida actuació del gover Espanyol, ja que, aquesta vaga en coberta, semblava més un cop d’estat en contra del president del govern. Jo personalment, trobo que es una falta de professionalitat que els senyors controladors, i dic senyors perquè viuen molt bé, es creguin els amos i senyors, i que en un pont, com el de la constitució, preguin la desició de fer una vaga per amargar el pont a milers i milers de viatgers. Em sembla que aquest fet demostra que per exemple, ja no podem saber si veritablement la gent fa la seva feina o no. Repeteixo, l’estrategia del Govern, ha sigut molt bona, mentres uns es pensaven que el gover no faria res per aturar-ho, altres, hem vist com tot el que havien preparat els controladors no serviria per molt, ja que el govern ha pres nota, i ha fet el que gavia de fer, fer que l’exèrcit del nostre país, s’encarregués de les torres de control.

Ara si m’ho permeteu, vull comentar algún fet del dia d’avui, 4 de desembre de 2010.

* A les 15:30 s’ha reobert el trànsit aeri a la península ibèrica: els controladors de l’Aeroport del Prat i València han sigut els primers en ficar-se mans per feina, i ademés ha sigut amb tota la plantilla.

* El primer avió, que ha sortit avui del nostre territori, ha sortit des de la zona de les Illes Canaries.

* Al ministeri de Foment, s’ha fet una reunió extraordinaria on s’ha reunit el Gabinet de la crisi Aeroportuaria.

A les sis de la tarda, l’Aeroport del Prat, començava a repartir les primeres targetes d’embarcament i també començaven a sortir els primers avions. A l’aeroport de Barajas, ha sortit només un vol en direcció a les Canàries.

LA VALORACIÓ DE LA JORNADA:

Vull començar, deixant clara una cosa, no escric això amb motiu de ficaar el dit a la ferida, sinó, que ho faig perquè crec que ara es el moment per a que la gent sàpiga la opinió de les demes persones.

Avui dissabte, hem pogut veure tots nosaltres que els controladors aeris es creuen els amos del nostre país, això ho dic, perquè no es molt normal veure com unes persones que no es poden queixar del seu sou, han intentat i ho han aconseguit, blogquejar i incomunicar el nostre país. El govern espanyol, ha sapigut deixar clar en tot moment, qui remena les cireres, i clar això ha provocat que entres en funcionament l’estat d’alarma al nostre país, que pot arribar a una durada d’uns 15 dies. Aquest matí,com qualsevol persona, he posat la ràdio, en concret la Cadena Ser, per escoltar les informacions que podien donar els mitjans sobre el tema de la cirisi aeroportuaria, cosa que m’ha donat la idea per a escriure tot això. El primer que m’ha vingut al cap, ha sigut la imatge dels militars asseguts als seus llocs corresponents a la torre de control, i dirigint totes les entrades i sortides dels vols, però la meva imatge del meu pensament, era incorrecta. Vull dir que era tot el contrari, els militars han entrat a les torres de control, però no han fet re per a que els vols sortissin i anessin en direcció a les seves destinacions, ja que per mala sort, els militars no tenen dret a fer la feina dels controladors aeris. En fí, després d’un dia com el que hem passat alguns veient la tele, altres als aeroports, es hora de que el nostre govern, que avui hyo ha fet molt be, comenci a aplicar sancions.