.

dimecres, 27 de juliol del 2011

Afectacions trànsit Avda. Estatut

(Extret Web Districte Horta-Guinardó)

Amb motiu de les obres de construcció del nou col·lector de la rambla del Carmel, a partir del 18 de juliol l'avinguda de l'Estatut, en el tram comprès entre la plaça de Botticelli i la plaça de l'Estatut, es veurà afectada per un tall de trànsit en sentit ascendent.

Amb motiu de les obres de construcció del nou col·lector de la rambla del Carmel, a partir del 18 de juliol l'avinguda de l'Estatut, en el tram comprès entre la plaça de Botticelli i la plaça de l'Estatut, es veurà afectada per un tall de trànsit en sentit ascendent. Per aquest motiu, la circulació de vehicles en aquesta zona es veurà afectada de la següent manera:

- Als carrers de Porto i de Jerez s'habilitaran dos carrils de circulació, en sentit ascendent, i s'ubicarà una parada d'autobús de la línia 10.
- S'invertirà el sentit de circulació del Camí de l'Església.
- S'anul·larà l'àrea d'aparcament i es traslladaran, a una zona propera, les places reservades a persones discapacitades.
- Es reubicaran els contenidors de brossa ubicats al carrer de Jerez.

Així mateix, a partir del mes de setembre, es restituirà la circulació a l'avinguda de l'Estatut i s'afectarà amb un tall de trànsit el carrer de Jerez.

Aquestes afectacions es deriven de les obres auxiliars en el marc de construcció del futur dipòsit pluvial del Carmel - La Clota, i corresponen a la construcció del col·lector Rambla del Carmel.

El dipòsit de Carmel – Clota estarà situat en la part superior de la conca vessant de la Riera d'Horta, sent els eixos principals d'aquesta el de Passeig Maragall i el dels carrers Cartellà, Sant Iscle i Escultor Ordóñez. Aquests quatre eixos s'uneixen en dos a la part mitja de la conca, Riera d'Horta i Fabra i Puig, els quals s'unifiquen en l'eix de la rambla de Prim. La xarxa de la Riera d'Horta presenta insuficiències importants ja des de la capçalera dels eixos principals. El dipòsit de regulació d'aigües pluvials de Carmel-Clota, permetrà retenir temporalment les aigües procedents de Torrent Garrofers, Riera Marcel·lí, Riera Pedro Antonio de Alarcón i Llobregós, desguassant-les de forma controlada cap a la depuradora, reduint les inundacions periòdiques que es pateixen a la part superior dels eixos principals, especialment a la zona dels carrers Tajo, Passeig Maragall i Cartellà, alhora que es reduiran els abocaments contaminants a les platges.